VLAMINGEN @Almuñecar

Expat Expertos & Abogados sponsort de Vlaamse Vereniging Los Flamencos Sexitanos in Almuñecar, www.losflamencossexitanos.be, een vereniging van Vlaamse en Nederlandstalige overwinteraars die een korte of langere tijd verblijven in het kuststadje Almuñécar aan de Spaanse Costa Tropical (provincie Granada).

Er is mogelijkheid juridische dienstverlening te verstrekken vanuit Almuñecar, contacteer Expat Expertos of Los Flamencos Sexitanos.

De vereniging bestaat ondertussen 20 jaar. Wat begon als een samenkomst in Vlaanderen van enkele mensen die elkaar hadden leren kennen op het strand, in een bar of restaurant te Almuñécar, is uitgegroeid tot een goed werkende vereniging, die in Vlaanderen aangesloten is bij het FVV (Forum Vlaamse Vrouwen) en in Andalusië officieel erkend is als VZW. Ze telt op dit ogenblik ongeveer 130 leden. Toen de vorige voorzitter Jef Bleukens op zoek was naar een naam voor de groep en dit vertelde aan een buschauffeur die met hem op daguitstap was,zei deze onmiddellijk dat hij het wist: LOS FLAMENCOS SEXITANOS. Jammer voor de mensen die bij het lezen van de naam aan iets anders denken, want het verwijst naar Los Sexi. Hiervoor moeten wij een tijd terug in de geschiedenis van Almuñécar, toen de Feniciërs er een nederzetting hadden. Zij gaven aan hun nederzetting de naam SEXI. De naam symboliseert dat Vlamingen in Almuñécar en Andalusië zich thuis kunnen voelen zoals in Vlaanderen. Het logo is gebaseerd op het gemeentelijk wapenschild en verwijst naar een galeiboot met drie piratenhoofden dobberend in zee, de golven in de zee werden omgetoverd in de Vlaamse kleuren geel en zwart. Een (fiere) Vlaamse leeuw versiert het zeil. Wat de activiteiten betreft is voor elk wat wils en nieuwe voorstellen zijn ook steeds welkom. Uiteraard schept het lidmaatschap van Los Flamencos Sexitanos (naar de Romeinse benaming voor de bewoners) een band tussen de expats voor wie deze verbondenheid erg waardevol kan zijn. Ook als niet-lid kan je deelnemen aan hun activiteiten, om eens kennis te maken. Je vindt de activiteitenkalender hier: http://losflamencossexitanos.be/Weekkalender/Programma.html. Voor meer info over het volledige programma of eventueel lidmaatschap: info@losflamencossexitanos.com.